Dying Light 2

Dying Light 2 är uppföljaren till succéspelet Dying Light, utvecklat och publicerat av spelstudion Techland. Spelet kommer att vara samma fartfyllda zombie-survival action som det föregående spelet, i en ännu större spelvärld som kryllar av både farliga monster och människor. Spelet återvänder med sin spelmekanik som inspirerats av Parkour och Free running, men nu med ett större fokus på handling och karaktärer. Utvecklarna Techland är särskilt stolta över sina prestationer i att skapa en värld som spelaren kan affektera verklig ändring på.

Spelmekanik

Dying Light 2 är ett första-persons action rollspel som utspelar sig efter en zombie apokalyps som sargat världen. Spelaren styr huvudkaraktär Aiden Caldwell som kan använda sig av parkour-förmågor för att ta sig omkring i den zombietäta staden som spelet utspelar sig i. Med hjälp av verktyg såsom rep och hakar kan spelaren ta sig till nya områden, och för att bekämpa sina motståndare tillhandahåller spelet en rad med närstridsvapen. Såsom i det föregående spelet blir zombies långsamma i dagsljus.

“The City”

Spelet utspelar sig i staden som bara kallas “The City”, en enorm omgivning som spelaren kan utforska i total frihet. Spelet är fyra gånger större än den föregående delen i serien, och är uppdelad i sju distinkta regioner som var och en har en säregen stil och innehåll. I staden finns resurser och rester som spelaren kan använda för att konstruera nya vapen och objekt. Under spelets gång kommer spelaren att stöta på icke-spelbara karaktärer som går att interagera med, och vars beslut ändrar spelvärlden långvarigt.

Handling

Spelet kommer att ha en större fokus på handling än den föregående titeln i serien. Handlingen är skriven utifrån en utgångspunkt att låta spelarens handlingar och interaktioner med världen skapa ändringar i handlingen som har verkliga konsekvenser. Spelets story kommer att vara allvarligare än i det första spelet, med flera mänskliga hot än tidigare. Utvecklingsteamet har sagt att det låtit sig inspireras av serier så som Game of Thrones och The Walking Dead för att visa på hur farliga människor kan vara mot varandra.

Spelets Utveckling

Spelet kommer att utvecklas och publiceras av Techland, en spelstudio från Polen som grundades 1991 och är sedan tidigare känd för sina speltitlar Call of Juarez and Dead Island. Utvecklingsteamet har sagt att det försökt i spelet att inge spelaren en känsla av förlust och mörker, och att verkligen visa på hur mänskligheten närmar sig utrotning. För spelets utveckling har Techland utvecklat en ny spelmotor och verktyg för att kunna skapa den enorma och detaljrika staden som spelet utspelar sig i.

E3 och Spelet

Dying Light 2 annonserades först på E3 2018 under Xboxs presskonferens. Spelet kommer att distribueras och marknadsföras av Square Enix, och är planerat att släppas till Windows PC, Xbox One och PlayStation 4 i tidiga 2020. Spelet är uppföljningen på Dying Light som släpptes 2015. Dying Island blev överlag recenserat positivt när det släpptes, och spelet sålde under sin första vecka vid release flera miljoner exemplar, och slår säljrekord inom genren Survival-Horror. Under sin första vecka hade spelet 1,2 miljoner spelare samtidigt.