Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy 7 Remake är ett actionrollspel kommer att utvecklas och släppas av Square Enix, främst för spelkonsolen PlayStation 4. Spelet utannonserades på E3 2015, och är en nyversionen av det klassiska Playstationspelet Final Fantasy 7. Spelet följer återigen Cloud Strife i ett världsomfattande äventyr. Till projektets utveckling har Square Enix återförenat nyckelpersoner från det tidigare spelets produktion, inklusive de ursprungliga karaktärs designers, story författare och producenter. Spelet är planerat till att släppas i flera episoder, med den första på marknaden i tidigt år 2020.

Ett spel i flera delar

Final Fantasy 7 Remake följer Cloud Strife, en före detta soldat som kämpar i rollen av legosoldat för eco-terrorist organisationen AVALANCHE för att bekämpa det ondskefulla företaget Shinra som bränner planetens livskraft. Spelet som ursprungligen levererades på flera stycken cd-skivor kommer nu att släppas en episod i taget, och Square Enix har hittills avslöjat att den första episoden helt kommer att utspelas i Midgard. Det har även avslöjats att spelet inte kommer att följa exakt samma handling som originalet, och har en ny uppdelning av spelområden att utforska.

Nytt Stridssystem

Square Enix har laddat spelet med en rad förbättringar som ämnar att locka både nya spelare och gamla veteraner till en helt ny upplevelse. Det gamla stridssystemet där spelaren behövde vänta på sin tur att få anfalla har bytts ut mot ett realtidssystem där spelaren får direkt kontroll över sin karaktär. Under stridens gång fyller spelaren på en mätare som när den fyllts tillåter ett läge som kallas “Tactical Mode”, varpå spelet saktar ner till slow-motion och låser upp nya förmågor och attacker som spelaren kan utnyttja.

Skillnader mot originalet

Spelet är planerat att vara uppdelad i åtminstone två episoder, och Square Enix har sagt att det är troligt att det blir många flera. Utöver uppdelningen är spelet planerat att följa en story som skiljer sig märkbart från originalet, men spelets utvecklare har avsiktligen undvikit att berätta några detaljer. Det som sagts om spelets handling är att det ämnar att ge spelare med erfarenhet av originalet nya överraskningar att se fram emot. Även i den handling som förblivit har dialoger och animationer ändrats märkbart.

Vad var originalet?

Final Fantasy är ett av spelvärldens mest kända serier, och kan liknas i popularitet till Mario och Zelda. Den ursprungliga speltiteln Final Fantasy 7 är det mest sålda tillägget i serien med över 11 miljoner sålda spel världen över. Spelet släpptes 1997 och låg i teknologins yttersta framkant på sin tid, med häftiga mellansekvenser och en detaljerad 3D-omgivning med animerade karaktärer. Spelet har ett genomsnittligt betyg på 9.2 enligt Metacritic, och det ligger högt tryck på att remaken håller samma mått.

Ny grafik

Utöver ny handling och gameplay briljerar spelet med en totalt ny visuell stil som nyttjar det senaste inom dataspelsgrafik. För hängivna fans av spelserien har spel omgivningen gjorts om med en detaljrikedom som vittnar om en sann passion för att göra rätt för spelserien. Karaktärerna har återskapats i detalj, med röstskådespelare för dialoger och animationer som täcker allt från omedvetna nervösa tick till subtila ansiktsuttryck i interaktioner. Till och med Barrets maskingevärs-arm glöder ett svagt rött sken vid kontinuerlig eldgivning, ett av tusentals detaljer som Square Enix lagt till.