Marvel´s Avengers

Marvel´s Avengers är ett action- och äventyrsspel som kommer ut den 20:e maj 2020 men är redan nu tillgänglig att förbeställa hos flera spelbutiker. Spelet är tillverkat av Crystal Dynamics tillsammans med Edios-Montreal, Nixxes Software och Crystal Northwest. Det är Square Enix som ger ut spelet. Spelet har en ny unik handling och kommer att uppdateras under årens gång för att ge spelaren storslagen resa under flera år. Spelet finns till följande plattformar Xbox, Play station 4, PC och Google Stadia.

Spelets handling

Det börjar på A-day med firandet av Avengers nya högkvarter i San Francisco ombord på teamets skepp Helicarrier. Under festligheterna är det ett försök att stjäla den experimentella energikällan som driver skeppet, vilket leder till förödelse. The Avengers blir beskyllda för tragedin vilket leder till att medlemmarna blir kriminaliserade och teamet splittras. Fem år senare kommer ett nytt hot som det uppsplittrade teamet måste stoppa. Ett bolag kallat AIM (Advanced Idea Mechanics) kontrollerar världen och anser att vetenskap kan rädda världen, och har skapat sina egna AI-hjältar.

Uppdrag i spelet

Det finns två typer av uppdrag i spelet; hjälteuppdrag och krigszon-uppdrag. I hjälteuppdragen spelar spelaren själv och det är fokus på den aktuella hjälten vilket för berättelsen framåt och gör det möjligt att låsa upp nya hjältar. I krigszon-uppdragen går det att spela i lag upp till fyra spelare online med önskad hjälte. Genom krigszon uppdragen så utökas och går berättelsen framåt. Det är fokus på multiplayer upplevelsen online men spelare som vill spela själva offline har möjlighet till det.

Färdigheter och utrustning

Spelaren kan specificera sin spelstil med hjälp av utrustning och färdigheter. Genom spelets gång så kommer spelaren att samla på sig färdighetspoäng och låsa upp nya färdigheter för att utveckla sin hjälte. Färdigheterna delas in i primära, specialitet, kapacitet och nytta. Ny utrustning och kläder kan låsas upp under spelets gång. Det kommer finnas möjlighet för spelarna att köpa kläder och utrustning till hjältarna så att spelarna kan skapa den hjälten dem vill ha. Men det finns inga köptvång i spelet.

Spelets karaktärer

Spelaren kommer att få spela olika karaktärer i spelets uppdrag. Karaktärer som Captain Marvel, Thor, Hulken, Black Widow och Iron man. Men även andra karaktärer som bland annat Hank Pym, Ant-man och Kamala Khan kommer att finnas med i spelet. Teamet kommer att stöta på andra tidigare Marvel superskurkar i spelet såsom Taskmaster och Abomination när de kämpar mot AIMs robotar. Spelet utvecklas hela tiden så andra karaktärer och platser kan komma i framtida uppdateringar i spelet utan att spelaren behöver betala något extra.

Spelupplevelsen

Spelet utspelar sig i tredje person och spelaren får möjlighet att spela olika karaktärer, och hitta sin egen favorit. Grafiken är bra och det finns mycket detaljer i spelet. Spelaren får möjligheten att skräddarsy sin egen trupp av hjältar efter egen smak. Spelaren får själv välja vad han eller hon vill fokusera på för färdigheter och utrustning för sin hjälte. Genom spelets gång så får spelaren både spela själv och samarbeta med andra i lag om 4 spelare, hantera extraordinära förmågor och samordna hjältarnas krafter i en expanderande värld.