Rainbow Six Quarantine

Rainbow Six Quarantine är den senaste delen i serien om Tom Clancy. Det är den kände speltillverkaren Ubisoft som ligger bakom serien. På en presskonferens som hölls under 2019 fick vi en första blick på hur spelet kommer att se ut. Lanseringen kommer ske 2020 och det råder ingen tvekan om att det är ett av nästa års mest efterlängtade spel. Trailern kunde avslöja ett mycket mörkt och spännade spel där faror lurar i varje hörn. Du kommer definitvt att sitta som på nålar.

Vad är Rainbow Six Quarantine?

Rainbow Six Quarantine är en del i en spelserie som handlar om huvudpersonen Tom Clancy. Den här gången tar det plats flera år i framtiden. Spelets handling kretsar kring en okänd alienliknande parasit som går lös. Givetvis måste våra kämpar befinna sig i olika skyddade zoner för att bekämpa detta hemska monster. Du är en av dem som har fått till uppgrag att rädda mänskligheten. Detta spelet är lite annorlunda mot sina föregångare. Här spelar du nämligen i grupper om tre spelare till skillnad från föregångarna som var klassiskt PvP.

Gameplay

Även här är det stora skillnader från föregångaren och vi kommer att få se en helt ny kampanj. Det är dock ännu inte känt hur många uppdrag du kommer att kunna spela. Spelet går ut på att du som spelare stormar in i skyddade zoner för att eliminera de som är smittade av det mystiska viruset. I dessa skyddade zoner kommer du spela med andra medhjälpare som redan befinner sig där. Du som har spelet de tidigare delarna kommer säkerligen att känna igen både vapnen och hur du slåss mot de infekterade. Ubisoft har själva sagt att de skapat fiender som är svårare än någonsin.

Koppling till tidigare spel

Ubisoft har själva inte gått ut med att nylanseringen har en koppling till ett uppdrag på det tidigare Rainbox Six Siege. Dock är det många fans som har gissat detta. Det råder ingen tvekan om att speltillverkaren har tagit inspiration därifrån. Det kallades för Operation Chimera och hade ett helt nytt spelsätt. Här handlade det om ett spelare mot miljö scenario där du och dina medspelare skulle bekämpa ett hemskt utbrott. Lite grann som handlingen har beskrivits i detta spel alltså. Viruset gjorde även att dina motståndare kunde mutera.

När kommer spelet att lanseras?

Just nu är det inte känt när spelet kommer att lanseras, det ända vi vet är att släpps I början av 2020. Du som är ett fan av spelet kan hålla utkik på olika spelsajter där du säkerligen kommer att kunna förboka det en tid i förväg. De konsoler som det kommer att släppas till är XBOX one, PS4 och PC. Oavsett vilken konsol du föredrar kommer du alltså att kunna njuta av spelet. Vill du veta mer rekommenderar vi att håller utkik på Youtube där du kan se videos om spelet.

Avslutande tankar om spelet

Rainbow Six Quarantine är en uppföljare till skräckspelen om Tom Clancy och ett mystiskt Alienvirus. Vi gillar att det är ett så kallat 3-op spel där du alltså spelar tillsammans med två andra spelare. Detta är en stor skillnad från föregångarna där du endast spelade själv. Det är ännu oklart när spelet kommer ut det ända vi vet är att det lanseras i början av 2020. Vi följer med spänning detta spel och håller oss uppdaterade på de nyheter som kommer ut.