Watch Dogs: Legion

Watch Dogs Legion är det tredje spelet i spelserien Watch Dogs, ett skjut-spel i tredje person. Handlingen utspelar sig i London efter Brexit, alltså i en framtida värld med England utanför EU och där invånarna styrs och övervakas av den politiska överheten. Invånarna är upproriska och försöker infiltrera och hacka systemet på alla sätt för att slåss för att återfå sin frihet. Det råder stor arbetslöshet eftersom många jobb blivit ersatta av drönare och robotar och valutan är numera en kryptovaluta. Läget känns hopplöst.

Spelbara NPC-karaktärer

Det som skiljer jämfört med de två tidigare spelen är att du kan spela som vilken annan karaktär som helst i den öppna världen och alla kan gå med i motståndsrörelsen. Karaktärer som klassas som icke spelbara, NPC’s, kan alltså övervinnas och spelas, och du kan lära dig mer om olika karaktärers förhållanden med varandra.När du har rekryterat en NPC kan du välja en klass åt den och efter det ingår den i ditt team. Du kan när som helst byta mellan karaktärerna i teamet när du spelar.

De tre olika spelsätten

I de tidigare spelen så har det funnits två olika sätt att spela på, Assault och Stealth, men nu har det lagts till ett nytt spelsätt i Legion som är Drone assault. När du har rekryterat en karaktär till ditt team väljer du en av tre kategorier, combat, stealth eller hacking och detta avgör karaktärens styrkor och svagheter. Tänk på att karaktärerna är permanent dödliga och kan inte återuppväckas. Dör din karaktär är den borta och du måste använda andra karaktärer i ditt team.

Spelsätt Assault.

Hela spelsättet Assault går ut på att du ska skjuta ihjäl alla dina fiender med handeldvapen, och det kan vara möjligt att fienden är medveten om ditt intrång och ditt mål på deras anläggning eller byggnad. Blir du påkommen och de hinner upp dig är det eldstrid som gäller, du måste skjuta dig fri. Assault handlar om eldstrid och hur du taktiskt kan använda dig av omgivningen för att balansera upp situationen till din fördel med hjälp av hacking och list.

Spelsätt Stealth.

Att spela Stealth kan var ett av de svårare sätten att spela för det krävs mycket taktik bakom det, du måste smyga för att fienderna inte ska se dig och kunna röja din position i deras bas. När du väl kommer till ett tillfälle där du måste döda någon är det viktigt att tänka på att ha ljuddämpande vapen så att de inte upptäcker dig lika lätt. Du kan även använda vapen som inte dödar. Stealth handlar om att vara så obemärkt du kan.

Drone assault

Som Drone assault styr du hackade dönare. Det finns drönare som är tystgående och drönare som låter lite mera och här gäller det för dig att veta vilken som passar bäst var och till vilken uppgift. Du använder dina hackingskills för att komma över och styra drönarna så att frihetskampen kan fortsätta. Detta spelsättet tillför Watch Dogs: Legion en ny dimension i kombination med de spelbara NPC’erna, så detta är ett måste på listan för de mest intressanta spelen under 2020.